Am în curte un măr.  Anul trecut a avut trei mere. Micuțe, firave, pierdute printre crengi. Zâmbeam cand le vedeam… Anul ăsta a fost plin. Plin! Plin pur și simplu. Crengile se aplecau, micuțe, subțiri dar încăpățânate să reziste.

Apă și soare și răbdare.  În rest nu i-am dat nimic…

Câteodată mă opresc și mă uit în jur. Câtă lume mică. Aleargă înnebuniți de parcă se termină zilele mâine. Frustrată. Nervoasă. Măcinată. Hrănită cu iluzii și cu like-uri. Disperată să consume și să adune. 

N-as muta mărul la niciunul dintre ei în curte. Ar fi în stare să-l umple cu steroizi. Sa producă mult, cât mai mult. Să fie!  Să aibă! L-ar consuma ca pe un chibrit și când s-ar usca, ar comenta în dulcele stil clasic, ba chiar ar fi în stare să îl înjure ca n-a fost bun de nimic. Păcat că așa procedează și unii oameni cu alți oameni.

Oamenii iți dau. Îți dau tot ce pot și tot ce au dacă ai răbdare, dacă știi să nu-i consumi. Dacă știi să le dai speranță, încredere și răbdare.

Cu toții facem greșeli, cu toții uităm, uneori prea des, cine suntem și de unde venim.

Tot ce e bun e bun doar acum, peste 5 minute e expirat, trecut, folosit, inutil. Sub pretextul trăiește clipa, uităm de multe ori de ce e cu adevărat important.  Ce vrem, ce ne dorim și ce ne face cu adevărat fericiți.
Am în curte un măr. Micuț. La anul o să se chinuie să facă și mai mult. Dar nu o să-l las.  Săptămâna viitoare o să-l curăț și la anul să facă atâta cât poate el. Ca să mai apuce un an și încă unul. O să mă învețe tata cum și poate într-o zi, o să-mi învăț și eu copilul și poate într-o altă zi o să-l învețe și el pe al lui. Cine știe. Poate, într-o zi… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s